Blog

Hoe u met Cisco Meraki zowel tijd en geld kunt besparen

Geschreven door Admin | Jul 25, 2024 9:17:08 PM

Hoe u met Cisco Meraki zowel tijd en geld kunt besparen

Saracen Mineral Holdings delft goud in een vijftal mijnen over heel West Australië. Het bedrijf heeft meer dan 200 vaste werkkrachten en 750 loonwerkers in dienst. Tim Irimies heeft als taak bij Saracen om te zorgen dat iedereen beschikt over de juiste data om beslissingen te nemen. Met een sterke toename in draadloze apparatuur is een sterk netwerk een vereiste.

Om Tim te ondersteunen heeft hij de beschikking over twee ict-medewerkers. Deze werken vanuit Perth. Om aan de hoge verwachting van het netwerk te kunnen voldoen moest hij zo efficiënt mogelijk omgaan met het budget de de beschikbare middelen. Dat was een grote uitdaging.

Saracen Mineral Holdings heeft deze uitdaging eenvoudig kunnen oplossen met de Netwerkapparatuur van Cisco Meraki. De apparatuur van Meraki is zo eenvoudig te installeren dat hier geen gespecialiseerd personeel of training voor nodig is. Dat betekent dat de twee ICT-medewerkers niet alle vijf de goudmijnen bij langs hoeven. In Perth bereiden zij de hardware voor en voegen deze toe aan het centrale dashboard. De hardware wordt verstuurt naar alle vijf de mijnen waar medewerkers de hardware installeren. Het netwerk wordt direct operatief.

Via de bestaande Meraki apparatuur kan Saracen met een klein team ICT’ers in real-time monitoren wat er gebeurt op alle netwerkapparatuur en client devices. Niet van een mijn, maar alle vijf de locaties tegelijkertijd als een netwerk.

Tim Irmies kan het multi-site netwerk beheren, ongeacht waar hij is. Hij hoeft enkel in te loggen in het Meraki Dashboard om in real-time te zien wat er gebeurt op de verbindingen, de appratuur en de client devices. Een klus waar voorheen veel meer dure ICT-medewerkers voor nodig waren. Dat bespaart Saracen Mineral Holdings een enorme som geld.

Tijd besparen

In de huidige tijd, waarin tijd en efficiëntie zeer belangrijk is, blijkt Cisco Meraki de perfecte oplossing voor het aanleggen en managen van een netwerk. Naast tijd en kostenbesparend is de oplossing van Cisco Meraki ook nog eens heel veilig. Dit alles bij elkaar maakt Cisco Meraki een zeer interessante keuze voor veel bedrijven.

Een aantal eigenschappen van Cisco Meraki:

  • Initiële investering in Netwerk management is significant lager
  • De apparatuur kan worden geïnstalleerd door niet-technisch personeel
  • De apparatuur is plug-and-play. De adapters en configuratie zijn al verzorgt.
  • Biedt een zeer betrouwbare netwerkverbinding die haast niet stuk te krijgen is
  • Eenvoudig op te schalen zodat u bij kunt blijven met de snel groeiende behoefte naar draadloze verbindingen
  • Het biedt een significante besparing op operationele kosten
  • Eenvoudig en altijd te beheren, van overal op de wereld.Via het centrale dashboard heb je in een ogenblik zicht op het gehele netwerk, ongeacht het aantal locaties en het aantal apparaten.

Kort gezegd: Cisco Meraki is een uitstekende oplossing die uw bedrijf tijd en geld bespaard.